Montar la cauç per la còsta de Tanus

René TRÉBOSC

BOVINS

AUBERGE

BATI

FUMIER - CHAUX

--- En 1992 ---

Introduction

Pour avoir du froment, il a fallu chauler les terres du Ségala.

Avant le XXe siècle, les premiers approvisionnements se faisaient avec des chars à bœufs (carris de buòus). A partir de 1902, l'arrivée de la chaux de Carmaux par le Viaduc du Viaur a permis d'intensifier et de systématiser le chaulage. 

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« De parelhs de vacas o de cavals los esperavan al pont de Tanus ont i aviá d'aubèrjas. Lor fasián prodèl dins la còsta. 
Se compren que, d'aquel biais, las tèrras del Segalar que, çaquelà n'avián plan besonh, vesián pas gaire de cauç !
E tanpauc lo mortièr per bastir las parets. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙