Las merlhièiras
Gabriel DELHON
CUISINE
CHASSE
--- En 1999 ---
Introduction
La chasse (caça) et la pêche (pesca), souvent pratiquées avec des techniques prohibées, procuraient un complément d’alimentation ou de revenu apprécié et parfois vital.
Les haies de houx (grifolhièiras) étaient propices aux chasses aux petits oiseaux (auceladas). Les oiseaux capturés à l’aide de filets (merlhièiras) étaient souvent préparés sous forme de vol-au vent (pastís de carn).
Informateur
« Del temps de la nèu, un anava tustar sul bartàs, los autres tenián la merlhièira e un teniá lo lum, per dire d’atapar los mèrlhes o los passerats.
Los plomàvem e los fasiam còire en rostit o ne fasiam de pastisses o alèra ne farcissián una piòta per Nadal. O alèra, copàvem una trufa pel mièg per la brasa. Aquí èran pas missants non pus los mèrlhes ! »