Las aubèrjas d'a-z-Alpuèg los jorns de fièira

Valérie CHASSANG

FOIRES - MARCHÉS

AUBERGE

--- En 1998 ---

Introduction

L’activité commerciale des foires et les échanges de toutes sortes se traduisaient par l’existence de nombreuses auberges, abitarèlas, remises et autres relais.

En Rouergue septentrional, beaucoup de fièirejaires amenaient leur casse-croûte pour le consommer sur le foirail ou à l’auberge.

Il existait aussi des étals (bancas) vendant des plats chauds à consommer sur place.

Dans les auberges, on servait le vin au litre ou au demi-litre appelé pinton, mièja ou pauca.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« A-z-Alpuèg, i aviá cinc cafès. E totes dubèrts e totes trabalhavan per las fièiras.
Anave servir dins les bistròs, aviái una dotzena d’ans.
N’i a que fasián manjar mès n’i aviá que portavan per manjar.
E pièi n’i aviá que montavan quicòm pel fièirau per vendre de pòt-au-fuòc, de sopa…
Lo mes d’octobre, buvián de bolhon per s’escaufar.
Mès n’i a un briu d’aquò ! »

Communes concernées

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