Descaucelar e femar la vinha

Gaston BANCAREL

VIGNE

OVINS

EQUIDÉS

FUMIER - CHAUX

--- En 1997 ---

Introduction

Cultivées sur des terrasses (laissas) construites sur les coteaux (travèrs, costals) bien exposés, les vignes ont longtemps été un élément essentiel de l’économie locale, malgré les crises du XIXe siècle.

De nombreux habitants du Lévézou disposaient d'une vigne en ribièira.

Pour transporter le fumier (fems), on utilisait des paniers (banastas) ou une sorte de brancard appelé embalais.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Caliá descaucelar las socas al bigòs, tirar l’èrba per metre de fems.
Quand aquò èra per metre de fems, curàvem mai lo torn de la soca. Aquò se fasiá après lo podar, al mes de febrièr, març.
Metiam una forcada de fems e l’acaptàvem tornar ambe lo bigòs.
Lo fems de feda èra bon, amai lo de muòl.
Fasiam ambe lo muòl e de banastas sus l’esquina. Si que non fasiam ambe l’embalais, a braç e a dos. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙