Prim-col e vin de premsa

André CAUMES

VIGNE

--- En 1997 ---

Introduction

Avant de verser la vendange dans la cuve vinaire (vaissèl), on foulait les raisins (rasims) dans un baquet (cornut), une maie (mag) ou une comporte (semal).

Après fermentation, on tirait le vin (prim-col) et on récupérait le marc (vinassa) que l'on passait au pressoir (premsa, truèlh) pour obtenir du vin de premsa, vin de truèlh ou mièg-vin.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Folàvem ambe los pès. Aviam una mag, vojàvem las semals aquí dedins ambe los rasims, cachàvem ambe los pès e, amb un farrat, o metiam dins lo vaissèl.
Après, lo laissàvem bolhir. Quand aviá bolhit, tiràvem lo chus e lo marc, la vinassa qu’apelàvem, lo metiam sus la premsa. Aquò fasiá lo vin de premsa que après mesclàvem ambe lo vin de prim-col, lo mes de març, que lo caliá laissar escandir. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙