Borrut, roèla e cardabèla

Zélie VAISSIERE

CUISINE

--- En 1997 ---

Introduction

En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).

Avant l'arrivée des fourneaux puis des gazinières, on cuisinait directement au feu de cheminée.

Lo borrut est une sorte de pissenlit et la cardabèla la carline à feuilles d'acanthe.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Fasiam de farçum ambe de borrut, aquò èra una èrba que butava pels prats. Ne vendián sul mercat.
Fasiam de farçum ambe de roèla atanben.
La cardabèla, quand èra tendra, n’i aviá que la copavan en tranchas e fasián passar qu'aquò èra de champinhons. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙