Las vendémias

Lucien RICARD

VIGNE

--- En 1994 ---

Introduction

Le cornut est un grand baquet que l'on transportait dans la vigne pour y verser le contenu des paniers (guirbas, guirbons, descs) des vendangeurs (vendemiaires).

Les vendangeurs (vendemiaires) transportaient les paniers sur leurs épaules à l'aide d'un coussin rembourré (cabeçal) prenant appui sur le front.

La vinification avait lieu à la cave dans une grande cuve, la tina.

Sonsir et cachar signifient fouler.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Preniam lo cornut ambe lo carri e preniam lo desc ambe lo cabeçal. Los vendemiaires, cadun aviá son panièr. Quand lo panièr èra plen, vojavan dins lo desc. Metiam lo cabeçal sul cap e lo desc après e anàvem vojar dins lo cornut.
Lo portàvem aicí, lo vojàvem dins la tina e lo sonsissiam ambe los pès.
Cada matin, pendent sèt o uèit jorns après la vendémia, anàvem far chimpar la vendémia ambe los pès. Caliá far atencion.
Après, colàvem lo vin dins las barricas e las mecàvem. Al mes de febrièr, recolàvem. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙