Las prunas

Marius et Marie-Louise SALESSES

FRUITS

FOUR - PAIN

--- En 1998 ---

Introduction

La pruna blua dels pòrcs, l'aubegesa, la rojòta de Sant-Joan et parfois la pruna d’Agenh, étaient soit séchées pour faire des pâtisseries, soit distillées pour faire de l’eau de vie (aigardent).

Sauveterre semble avoir eu pour spécialité une prune commercialisable, la pruna de Jerusalèm.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« I aviá la paparèla qu’apelavan, la pruna canina pichona, redonda, blua, pièi i aviá de malvioleta que èra pus gròssa. Aquela, la fasián sovent secar per far los pastisses.
Ne metiam sus de palhassas sus la tiulada o dins de descas, de banastas o una vièlha guirba, çò qu'avián. Pièi las passavan un briat al forn del pan. Las conservavan tota l’annada. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙