La pesca
Achille (Ernest) et Denise SCUDIER
CUISINE
PÊCHE
--- En 1999 ---
Introduction
La pêche (pesca), souvent pratiquée avec des techniques prohibées, procurait un complément d’alimentation ou de revenu apprécié. Les bons braconniers respectaient les équilibres naturels.
L'épervier (esparvièr) est un grand filet rond et lesté que le pêcheur jetait selon une technique précise.
Informateur
« Li aviá de tro(g)ans mai que mai e de sièjas, de barbèus, de truitas…
Aquò s’atapava quand freiavan, lo mes de novembre o a la fin d’octobre.
Se lançava un còp d’esparvièr.
Passàvem los peisses a la farina e metiam d’òli dins una brava padena. Los laissàvem rostir d’un costat e pèissas los fasiam rostir de l’autre. De còps i metiam d’alh e de persilh e d’autres còps li metiam de rasims verds. Mès, lo peis que èra cuèch defòra ambe lo boès èra melhor, aviá pas lo mème gost. »