La pesca
Camille SCUDIER
CUISINE
PÊCHE
--- En 1999 ---
Introduction
La pêche (pesca), souvent pratiquée avec des techniques prohibées, procurait un complément d’alimentation ou de revenu apprécié. Les bons braconniers respectaient les équilibres naturels.
L'épervier (esparvièr) est un grand filet rond et lesté que le pêcheur jetait selon une technique précise.
On pêchait les barbeaux, de nuit (a la luminada, al lum), à la fourchette (foissa, forca, forchina).
Informateur
« Dins l’Avairon, braconavan sustot lo barbèu e lo cabòt. E, ambe l’esparvièr braconavan los tro(g)ans.
Lo barbèu, lo braconavan ambe la man, ambe de filets, o i anavan la nuèch ambe la foissa e lo lum. Quand avián pas de lum fasián de brandolhs de palha e li vojavan d’òli.
Los fasián a la padena e, los pus bèlses, los fasián bolhir e apèissas los manjavan amb una salsa que preparavan. »