Lo carnaval
Marie-Louise POUGET
RELIGION - RITES CALENDAIRES
CUISINE
--- En 1993 ---
Introduction
Le carnaval, appelé aussi caramentrant dans les temps anciens, donnait lieu à des mascarades, à des chants, à des repas (on avait tué le cochon et il fallait goûter les fritons, los grautons) et à la préparation de pâtisseries de circonstance : rissoles (raujòlas), pets de vièlha ou aurelhetas. Les raujòlas étaient salées (raujòlas grassas) ou sucrées (raujòlas magras).
Informateur
« Quand tuàvem lo porc, gardàvem un bocin d’isson, de graissa, e ne fasiam de raujòlas per carnaval, de raujòlas grassas. Se fasián ambe de farina, d’uòus, aquela graissa que fasiam fondre e qu'espandissiam sus la pasta, rotlàvem un bocin per far un genre de fulhetatge mès que lo sabiam pas bien far, mès aquò fasiá totjorn de raujòlas. Dedins, metiam de prunas que fasiam secar sus una cleda, l'estiu, al solelh. »