La cuècha d'Angèla Bras

Angèle BRAS

CUISINE

AUBERGE

--- En 2001 ---

Introduction

En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).

Sur le canton de Laguiole, on connaissait la plupart des spécialités du Rouergue septentrional : faldeta, petitas ou tripons, pascajons ou pascadas (sortes de crêpes épaisses), cuècha (aligot), picaucèl, retortilhat ou trufada, pastís de carn, cap de vedèl, pastre, farçons…

Voici la recette de la cuècha, l'aligot, d'Angèle Bras, mère de Michel et grand-mère de Sébastien.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Ai agachat far la mamà. Al debut, fasiái amb un pauc de graissa de lard e un bocin de burre. Pièissa, trobère qu’aquel lard, aquò fasiá lord e l’ai suprimat. Fau pas qu’ambe de lach, de crosta, de burre, e un bocin d’alh. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙