La cuècha d'Angèla Bras
Angèle BRAS
CUISINE
AUBERGE
--- En 2001 ---
Introduction
En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).
Sur le canton de Laguiole, on connaissait la plupart des spécialités du Rouergue septentrional : faldeta, petitas ou tripons, pascajons ou pascadas (sortes de crêpes épaisses), cuècha (aligot), picaucèl, retortilhat ou trufada, pastís de carn, cap de vedèl, pastre, farçons…
Voici la recette de la cuècha, l'aligot, d'Angèle Bras, mère de Michel et grand-mère de Sébastien.
Informateur
« Ai agachat far la mamà. Al debut, fasiái amb un pauc de graissa de lard e un bocin de burre. Pièissa, trobère qu’aquel lard, aquò fasiá lord e l’ai suprimat. Fau pas qu’ambe de lach, de crosta, de burre, e un bocin d’alh. »