Lo repais de nòça

Marie SÉBASTIEN

MÉTIERS

CUISINE

MARIAGE

--- En 1996 ---

Introduction

Les invités apportaient des denrées utiles à la préparation du repas et les voisins s’impliquaient de façon conséquente.

Le repas avait lieu chez la mariée (nòvia, maridada), avant la fenaison, dans la grange que l’on décorait pour l’occasion.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Quand èran invitats, lo monde, un portava un piòt o dos, l’autre portava una lèbre, l’autre portava del cafè.Se fasián del civet, se n’i aviá pas pro portavan dels gròs lapins mascles que gardavan en cas.Portavan tot aquò per la nòça. 
Las fasián dins les ostaus, dins las granjas, a l’epòca.
Dançavan atí e tornavan metre la taula lo sera per tornar sopar. Quand èran quatre-vints per manjar a miègjorn e tornar quatre-vints lo sera, caliá quicòm, sabètz…
Prenián una coisinièira, sèt o uèt serventas…
Aquò se passava ches la filha. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙