Lo repais de nòça
Marie SÉBASTIEN
MÉTIERS
CUISINE
MARIAGE
--- En 1996 ---
Introduction
Les invités apportaient des denrées utiles à la préparation du repas et les voisins s’impliquaient de façon conséquente.
Le repas avait lieu chez la mariée (nòvia, maridada), avant la fenaison, dans la grange que l’on décorait pour l’occasion.
Informateur
« Quand èran invitats, lo monde, un portava un piòt o dos, l’autre portava una lèbre, l’autre portava del cafè.Se fasián del civet, se n’i aviá pas pro portavan dels gròs lapins mascles que gardavan en cas.Portavan tot aquò per la nòça.
Las fasián dins les ostaus, dins las granjas, a l’epòca.
Dançavan atí e tornavan metre la taula lo sera per tornar sopar. Quand èran quatre-vints per manjar a miègjorn e tornar quatre-vints lo sera, caliá quicòm, sabètz…
Prenián una coisinièira, sèt o uèt serventas…
Aquò se passava ches la filha. »