Aprestar la lèbre

François BLANCHER

CUISINE

CHASSE

--- En 1998 ---

Introduction

En Rouergue septentrional comme en Rouergue occidental, le mode traditionnel de préparation du lièvre était le civet. Sur le Lévézou et en Rouergue méridional, on le mangeait à la broche : a l'aste.

En occitan, le mot lèbre (lièvre) est féminin : una lèbre.

La clòcha est une cocotte en fonte.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« La fasiam marinar ambe de vin, de cebas, de laurièr, de thym, un pauc de granas de cade, de sau e de pebre.
Aprèssa, cal far revenir un planponh d’echalòtas o de cebas redondetas amb un planponh de lard fumat dins la clòcha. Quand aquò’s daurat, òm lo sòrt e cal metre les bocins de lèbre plan estorrats. Quand la lèbre es bien revenguda, cal tornar ajustar tot aquò, far caufar lo vin, e l’ajustar. »

Communes concernées

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