Les repaisses
Maurice BOSC
CUISINE
--- En 1998 ---
Introduction
En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).
La base de l’alimentation rouergate, occitane et rurale, c’était la soupe, le cochon, les pommes de terre et le fromage.
En Viadène, on déjeunait le matin avec des pascadas et, le soir, on mangeait souvent la soupe au lait.
Les spécialités montanhòlas étaient l'aligot appelé cuècha, le retortilhat, la faldeta farcida, les farçons, le picaucèl…
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Informateur
« Lo matin, aquò èra la sopa, las pascadas e lo fromatge.
A miègjorn, aquò èra la sopa fresca ambe lo lard, un pauc de magre, e l’ortalha, las trufas, aquò que i aviá.
Lo seras, aquò èra la sopa, tornar, las trufas saltadas e de fromatge, totjorn. »