Lo pelonièr

Sylvain BAUGUIL

PORCINS

FRUITS

--- En 1994 ---

Introduction

Il y avait des variétés de châtaignes (castanhas) précoces (aborivas) et des variétés tardives (tardivas), ce qui permettait d’étaler la récolte. 

On formait parfois des pelonièrs (de pelon: bogue) dans la castanhal pour conserver les castanhas fraîches, dans leur bogue.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Amassàvem las castanhas quand anàvem vendemiar. Las pus tardivas, aquò èra las redondas.
Nautres, aviam una femna que las nos amassava cada an. Començava d'amassar las aborivas e pièi amassava las redondas. Amassava los pelons e tot, fasiá un pelonièr, daissava confir aquò e après, las escodiá. Tombavan totas solas. Las castanhas demoravan frescas dins lo pelonièr.
Las redondas èran sustot pels pòrcs. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙