La lèbre en civet

Marie DELBOUIS

CUISINE

CHASSE

--- En 2000 ---

Introduction

En Rouergue septentrional comme en Rouergue occidental, le mode traditionnel de préparation du lièvre était le civet. En Rouergue méridional, on mangeait la lèbre a l'aste, à la broche.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Aquò se fasiá en civet, fasián tot en civet de dabans. Metiam de graisson del pòrc e de lard. Metiam aquò dins la clòcha. Fasiam revenir las cebas a part. Aprèssa, fasiam caufar lo vin e lo metiam dedins. Fasiam còire aquò d’aquí ambe de thym, o alara de serpolet i metiam, e de laurièr. O caliá laissar cuèire un briu, mès mijotar, aprèssa. Se lo montàvem lo matin a uèch oras, a miègjorn lo podiam manjar. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙