La saumoira

Denise BRASSAC

PORCINS

CUISINE

--- En 2000 ---

Introduction

On conservait les côtelettes (costèlas), les os de la colonne vertébrale (plaissa) et d’autres parties du cochon dans de la saumure (topina de saumoira ou salmoira, topina d'aiga-sal).

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Dins una topina, metiam d’ai(g)a e metiam nòstras costèlas, o un morcèl de plaissa, o un morcèl de carn de pòrc, un morcèl de camba, la mèma causa, o un bocin d’òsse plate… Metiam aquò dins la topina amb un parelh de planponhs de sau e i metiam un sacon de sau a la cima. Quand aquel d’aquí èra fondut, ne metiam un altre… Aprèssa, ne preniá pas gaire plus. Fasiam la sopa amb aquò, aprèssa. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙