Prim-col e vin de premsa

Basile et Simone LABIT

VIGNE

--- En 1997 ---

Introduction

Avant de verser la vendange dans la cuve vinaire (vaissèl), on foulait les raisins (rasims) dans un baquet (cornut), une maie (mag) ou une comporte (semal).

Après fermentation, on tirait le vin (prim-col) et on récupérait le marc (vinassa) que l'on passait au pressoir (premsa, truèlh) pour obtenir du vin de premsa, vin de truèlh ou mièg-vin.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Nautres aviam una tina granda, i caliá anar cada jorn, pièi fasquèrem ambe de vaissèls. Escrachàvem lo rasim dins las semals, lo metiam dins los vaissèls e lo laissàvem bolhir.
I aviá lo prim-col e lo vin de premsa. Los mesclàvem. »

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙