La solenca

Lucette BOUSQUIÉ

BATTAGES

CUISINE

--- En 1994 ---

Introduction

Le dernier jour des battages, on faisait un repas de fête, la solenca. Mais, avant cela, sur les grandes exploitations, la maîtresse de maison devait préparer les nombreux repas à servir chaque jour aux escodeires.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« I aviá la sopa, la pola farcida, un plat de legumes, de rostits de polet o de rit. Quauques còps de civet, tanben. N'i aviá que fasián d'estòfinadas, de bonas estòfinadas. E de fogassa, totjorn de fogassa. I aviá los pastísses tanben, ambe las prunas.
Lo matin, bevián lo cafè el, pièi, desjunavan pel sòl ambe de cambajon, de patanons, de cebas, de fromatge, de cabecons, de fogassa e de vin a volontat.
Manjavan a quatre oras tanben. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙