Las laissòlas

Gabriel GAFFARD

CUISINE

--- En 1999 ---

Introduction

On faisait des laissòlas avec de la pâte à pain cuite dans l'eau et passée ensuite en friture à la poêle (padena).

On retrouve ce mot de laissòla dans certaines formules désignant les doigts (Det menèl…), l'index portant le nom de paupa-laissòla (paupar : tâter).

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Prestissián de farina de blat ambe d’aiga e de sal. Ne fasián un paquet espes d’un travèrs de det. Metián aquò a còire dins d’aiga bolhenta. Las laissòlas se manjavan aital mès sovent las fasián passar per la padena, dins l’òli de nose e alèra las laissòlas èran plan pus bonas. » (Extr. de Autour de la table, de Jean Delmas)

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙