La forma d'Aubrac

Joseph PERRET

BOVINS

--- En 2000 ---

Introduction

Avant que la forma de Laguiole ne soit élaborée à la coopérative Jeune Montagne, la forma d'Aubrac était fabriquée dans les burons (masucs).

Une vache produisait une cinquantaine de kilos de fromage pendant l’estive.

Les fourmes pesaient de 25 à 40 kg.

Il fallait le talent d’un bon cantalés pour réussir le fromage.

Informateur

Transcription OC
Traduction FR

« Èra pas dificile de mancar lo fromatge ! Lo temps… Aquò’s un mestièr !
Se’n vendiá mès se’n gardava bravament al masuc.
En moièna una vaca fasiá cinquanta quilòs de fromatge. A quicòm près caliá comptar dètz litres de lach per un quilò de fromatge. Mès, la prima, benlèu ne’n caliá onze e l’auton nòu. »

Communes concernées

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙