Las merlhièiras
Georges BARBANCE
CUISINE
CHASSE
--- En 1999 ---
Introduction
La chasse (caça) et la pêche (pesca), souvent pratiquées avec des techniques prohibées, procuraient un complément d’alimentation ou de revenu apprécié et parfois vital.
Les haies de houx (grifolhièiras) étaient propices aux chasses aux petits oiseaux (auceladas). Les oiseaux capturés à l’aide de filets (merlhièiras) étaient souvent préparés sous forme de vol-au vent (pastís de carn).
Informateur
« Fasiam de merlhièiras qu’apelavan, amb un filet. Anàvem ont li aviá de grifol o dins las palhièiras pels passerats.
E apièi fasiam de vols-au-vent que apelavan aquò, de pastís de carn. Lo pepè, nautres, se regalava de manjar lo pastís de carn. Mès li aviá bravament d’òsses. Metiam d’escarsanèla dedins. Aquò èra pas tan missant qu’aquò...
Mès, per far la merlhièira, aquò èra un trabalh. Nautres las fasiam, caliá una agulha especiala. »