La forma de la bòria
Aimé LIMAGNE
BOVINS
--- En 2001 ---
Introduction
À la propriété, après le 13 octobre, on continuait à faire du fromage selon les mêmes techniques qu'au masuc tant que les vaches avaient du lait.
Informateur
« Lo patron èra del causse alara anàvem tornar far de fromatge al causse. Avián gardat per far manjar las vacas per avere bèlcòp de lach. Alara, a-n-aquel moment, esperavan lo cantalés per far lo fromatge. Solament, las vacadas davalavan per la rota e anavan mème a far jusca soassanta quilòmestres, cochàvem en rota, e nos caliá esperar una setmana dabans que las vacas se tornèsson remetre per avere de lach, aval ! Alara, a-n-aquel moment, demoràvem darriès, esperàvem que sia(gu)èsson pausadas, mès nos i caliá anar quand mèmes…
Al causse, la forma es bona atanben mès es pas tan grassa e la cau sabere far aval atanben. Pren mai de sau. »